BEMUTATKOZÁS

„Kommunikáció a jövőért”

Közhasznú Alapítvány

6100 Kiskunfélegyháza

Kossuth u. 9.

OTP 11732071-20019598

 

Bemutatkozik a Móra Ferenc Gimnázium diákjait támogató közhasznú szervezet,

a „Kommunikáció a jövőért” Közhasznú Alapítvány

 

Egy magánszemély, egy részvénytársaság és a Móra Ferenc Gimnázium együttesen hívta életre 1995-ben alapítványunkat azon céllal, hogy a gimnázium az oktatási-technikai felszerelését korszerűsítse.

Az alapítvány 2010 óta új kuratóriummal folytatja működését, nagy hangsúlyt fektetve az idegennyelv-oktatás, az informatika és a számítástechnika színvonalának emelésére, ill. lehetőséget nyújt a kiemelkedő tanulmányi teljesítmények jutalmazására. Az említett támogatások megvalósításához jelentős forrás a gimnázium éves jótékonysági bálja. A  Mórás Bál bevétele és a felajánlott adó 1% összege teszi lehetővé, hogy a diákok tanév végi jutalomkönyveinek megvásárlása, nyelvvizsga költségek finanszírozása, az oktató munkát segítő és modernizáló informatikai eszközök megvásárlása, az Év Diákja Díj odaítélése, valamint az Iskolai Értesítő kiadása megvalósulhasson.

Kibővült célkitűzésekkel kezdtük el a 2015/2016-os tanévet. A kuratórium kiemelkedően fontosnak tartja a diákok kulturális és közösségi életének segítését is, ezért a kuratórium 2016. januárjában elindította a TDSZ-programot (TDSZ=Tanár-Diák-Szülő). Célunk a diákok, tanárok és szülők közötti kommunikáció és partnerség erősítése és elmélyítése. A TDSZ-program a tanulmányi utak és iskolai programok költségéhez, diákoknak, ill. szülőknek meghirdetett előadások megszervezéséhez kíván anyagilag hozzájárulni. A kimagasló tanári teljesítmény elismerésére létrehoztuk az Év Tanára Szakmai Díjat.

Programjainkról, diákoknak nyújtott támogatásainkról, az adó 1% felajánlásának lehetőségéről iskolánk honlapján tájékozódhatnak a kedves szülők, támogató partnerek és érdeklődők.